Mätt och belåten

Detta var då alltså första gången jag någonsin firat thanksgiving. Den firades här hos oss och deras släktingar kom över. Vi åt en massa mat ungefär som ett julbord, kollade fotboll och sköt lite. Absolut ingen julkänsla över huvudtaget här. Det känns mer som att snön har smält och att sommaren snart är här igen (Om jag ska beskriva hur vädret är här så att ni hemma, främst i Luleå trakten, kan förstå). Imorgon så ska vi på en bilshow i Houston och kolla, det kan bli riktigt coolt att få se riktigt snygga bilar. 

Thanksgiving

 Nu har jag äntligen fått en veckas lov, som även är första lovet jag sedan skolan började. Otroligt skönt att kunna sova ut, inte göra nånting på en hel dag och ändå inte få ångest för att man inte använde dagen till något. Har skjutit lite med olika vapen, kört fyrhjuling, flygit lite flyg-grejer och sånna där saker man gör i Texas. Märker även att vädret här har skämmit bort mig ganska rejält när man tycker att 9+ är kallt. Det ska sjunka till 5+ imorgon men sen så ska det ligga på 20-25+ så det blir bra. Har faktiskt ingen aning om vad jag ska göra i veckan förutom att fira thanksgiving på torsdag. Möjligtvis att man far till West Columbia med Becky och några andra européer och snackar lite om att vara utbytesstudent för andra skolelever. 
 
Just nu så känns det som att blogga är som att plugga, man måste väl göra det. Det kan vara därför jag inte uppdaterat så ofta ALLS. Men jag får försöka sätta press på mig. 
Efter lovet så börjar fotbolls säsongen och jag är sjukt peppad. Efter många timmars träning under våran off-season så är det verkligen kul att få börja spela och visa vad vi har att komma med. Jag som inte spelat fotboll sen jag var liten känner att jag utvecklats enormt innom både kondition och bollkontroll. 
 
Efter denna veckas lov så är det bara två veckor skola och sen är det jullov på ytterligare två veckor. Tiden går riktigt fort, idag så har jag varit här i 104 dagar. Efter nyår så börjar "nedräkningen" till Sverige. Har ingen hemlängtan men det är bara en rolig grej att ha.

New york

Ja så efter en lång väntan så for vi till det stora äpplet. Det kändes riktigt konstigt att flyga för jag fick känslan av att jag for hem haha..! Vi flög till La Guardia airport som ligger i Queens just bredvid Manhattan där hotellet ligger. Våran chafför plockade upp oss och tog oss till hotellet. Direkt vi kom dit så gick vi och la oss så att vi var så utvilade som möjligt inför morgondagen. 
Lördag morgon vart en tidig morgon. Chaffören kom och plockade upp oss redan klockan 8 på morgonen. Vi for direkt till södra Manhattan mot våran båttur. Första stoppet var frihetsgudinnan. Jag har sett henne förut men aldrig gått på ön så det var riktigt coolt. Andra stoppet var Ellis Island, ön där alla invandrare från Europa passerade innan dom fick "flytta in" i Amerika. När vi kom tillbaka till land igen så for vi förbi Ground Zero lite fort, dock så bygger dom Freedom Tower så det var inte så mycket att se. Sen for vi och åt lunch på en pizzeria i Queens för att få lite skön New York känsla. Eftersom hotellet ligger mitt i Times Square så bodde vi väldigt centralt och kunde ta oss överallt otroligt lätt med våran chaffis, så det utnyttjade vi väldigt bra. Gick in på Hersey's och M&M chocolate world och handlade, fy vad mäktiga och överdrivna butikerna är!! 
Allmän vandring på Times Square såklart, samt middag i China Town på något grymt ställe som hette DHJAMKEVRDS eller något. 
 
Söndag morgon, det var bara upp och hoppa samma tid som lördagen. Iväg till FAO Schwartz som är en enorm leksaksbutik där många köper julklappar och liknande. Det fanns allt från lego till barbies till transformers till flygplan till Snickers som vägde ett kilo (det var en gigantisk, inte flera små i ett paket). Enormt var det i alla fall och efter att ha varit där en timme så är man väldigt väldigt less på julmusik samt skrikande barn och diverse ljud. In i bilen igen, så stack vi till Empire State Building. Perfekt dag måste jag säga. Solig och fin dag i New York, övervakad från 102de våningen. Träffade några svenskar där uppe som jobbade för Volvo här i USA och var på en liten semester. Det var konstigt om något, första svenskarna sen Augusti haha. Stack iväg direkt efter det till Little Italy för att käka lunch. Jag må säga att maten där är vrålgod. Efter en grymt god lunch och lite snack vid matbordet så for vi till hotellet för att vila (det var så det var tänkt i alla fall). När vi kommit fram till hotellet så lämnade vi sakerna och kom sedan fram till att vi borde gå och kolla lite kläder och sånt. Så några av oss stack iväg till Saks Fifth Avenue för att hitta något propert att ha på sig för kvällens broadway föreställning. Efter två timmar så var vi klara med shoppingen och skyndade oss tillbaka till hotellet för att byta om och göra oss klara för att sticka iväg. Jag har alltid varit lite skeptisk med broadway, även om jag inte sett det innan. Jag kan då säga att broadway är riktigt coolt och skulle absolut vilja gå igen på någon annan. Istället för att gå ut och äta den kvällen så drog vi in på hotellet och beställde lite room service och njöt av våran utsikt över hela Times Square.
 
Måndag morgon var en trist dag med tanke på att vi var tvugna att lämna NYC för att flyga hem mot Texas igen, fast samtidigt så var det skönt att få komma hem till lugnet på landet. Måndag morgon var jag riktigt sliten efter en lång helg utan sömn. Nästa vecka är sista veckan innan thanksgiving då vi har en veckas lov, vilket bli första lovet sen skolan började. VÄLFÖRKÄNT. 
Jag med Manhattan i bakgrunden.
Från Empire State Building!
The party parade.
 
Ett grymt gäng.
!
 
 

Hej hej

Hej hej, det är jag som är Isac Grape. Jag äger alltså denna blogg och tänkte bara sticka in huvudet efter en dryg månad utan skrivande. Mycket har hänt denna måndad men jag ska dra den "korta" versionen så att det blir lätt för mig och lätt för er att läsa om! Jag flyttade från den familj jag bodde hos för att det var lite saker som hade hänt och så. Efter att ha spenderat helgen hos min IEC så flyttade jag till Garrett för en vecka medan Becky som är min RC var i Italien på ett EF-möte. Efter att hon kommit tillbaka så flyttade jag och Max till henne tills hon hittat familjer åt oss. Max stannade hos Garrett och jag flyttade in till familjen Wall. Ett trevligt gäng med mamma Sherry, pappa Michael och lillasyster Ashtyn. Har bott här lite mer än en vecka nu och jag gillar det verkligen. Hoppas och tror verkligen att det är här jag stannar för resten av året, ifall dom inte slänger ut mig haha! Nej men det känns verkligen som att jag kommit på fötter igen och det är ju skönt så jag slipper tappa mer tid av mitt år. 
 
Varför jag bytte familj behöver jag inte skriva ut här, kan dock tillägga på ett "snyggt" sätt att jag inte misskötte mig. Nåja, under denna tid jag inte har uppdaterat något så har jag varit på mitt första bröllop någonsin (förutom mamma och pappas som jag inte kommer ihåg), kört en bulldozer, upplevt homecoming, varit i New York, flyttat 3 gånger, träffat svenskar och massa annat! Jag ska skriva om New York imorgon, detta vart ett ganska spontant skrivande nu innan jag går och lägger mig fast det är ju bra att ni i alla fall vet att jag försöker göra en comeback!!
 
Bilder från NYC kommer imorgon och kommer säkert rulla in då och då med tanke på att jag förmodligen kommer få bilder skickade till mig av dom andra!