VS montgomery

Idag har jag varit med om mitt första pep rally i skolan, samt varit och tittat på min första football match! Båda "sakerna" var riktigt roliga, speciellt att vara med på pep rallyt och verkligen se deras school spirit. Det är verkligen som på film haha, alla hoppar och sjunger och har sig. Vi var ett ganska stort gäng som var och tittade på matchen, blandat med utbytesmänniskor och amerikaner. Känns kul att även ha vänner från skolan som inte är utbytesstudenter, man börjar som komma in i sitt nya liv mer och mer. 
 
Detta blir sista natten jag sover hos Becky, vilket känns lite konstigt som jag skrev innan. Jaja, life goes on. Får smyga tillbaka hit lite till och från och äta middag eller något haha.
 
 
 
 
 
 

Familjebyte

Till helgen så ska jag byta familj. Det har absolut inte varit något fel på familjen jag bor hos nu, tvärt om så är dem hur grymma som helst. Kommer typ att bli homesick, fast till min välkomstfamilj haha.. Jag tror också att det beror på att här har jag varit sen starten, när jag var lite mer osäker och ovan. Har mer och mer börjat känna mig som hemma här, även fast tiden varit ganska kort. Men det är ju tur att jag är kvar i samma stad och i samma skola, då kan jag ju smita hem till Becky då och då haha..!
Nej men min familj som jag får nu är också jättebra, jag får två stycken bröder och en av dem är också en utbytesstudent fast från Österrike. 
 
En halvtaskig och orelaterad bild från limousine-resan när jag var ute och åt med Auer familjen! 

Pep rally

Första skolveckan är snart avklarad och dagarna i skolan blir bättre och bättre. Börjar komma in mer och mer, men är ändå väldigt ovan, inte bara med att gå skola i USA, utan att gå skola över huvudtaget. Pep rally imorgon och jag har köpt en lila Wildcats-tröja. Freshmans ska ha gröna tröjor, sophomores gula, juniors orange och seniors ska ha lila. Lektionerna är förkortade imorgon, så att vi sen ska samlas i gymnastikhallen (1800 pers!!) och då kommer det vara cheerleaders, dansare, footballslaget och fler som gör saker typ.
 
Fick en fråga om varför jag just valde EF som organisation!
 
Jag valde väl EF för att dem var väldigt organiserade och hade bra erbjudanden. Det är nog inte så stor skillnad på alla organisationer, men EF är en av de största och äldsta, så då känns det som att dem är rutinerade och vet vad dem gör! 
 

Snustort

Har inte varit så rapp på att uppdatera, det är för att skolan har börjat och det sliter på en ganska mycket. Jag far till skolan redan 07.15 (vet inte varför, skolan börjar 08.00 men det är enda skjutsen jag har) och slutar skolan 15.26.
Den enda rasten jag har är en halvtimmes lunch och då hinner man bara käka fort. Men man får vänja sig, det är ju bara början haha. På fredag så är det pep rally och jag måste köpa en orange tröja, då olika årsklasser ska ha olika slags färger på sig. Skolan är som det är i filmerna, vilket är en ganska cool känsla!
 
Just nu så är det 40.5 soliga celsius grader ute och jag har börjat uppskatta air contitioning mer och mer. Efter maten så ska vi till Pearland och handla lite, bland annat nya saker till skolan. Till helgen så ska jag börja med nått graffitiprojekt till Labor Day, det blir nog kul. 

Första dagen i skolan

Idag så var det första skoldagen för året. Den var riktigt konstig med tanke på att det var första gången på en helt ny skola, i ett helt nytt land och på ett helt annat språk. Jag kände ingen förutom mina utbytespolare när jag for dit, men nu så känner jag några. Det var riktigt konstigt att börja när alla redan känner varandra, speciellt när man inte är i Sverige och känner sig hyfsat hemma. Det vart ingen frukost, för jag sov för länge. Det vart ingen lunch, för lunchrasten är 30 minuter och innan jag kunde köpa maten så var jag tvungen att stå i kö för att ta ett foto till mitt ID-kort som måste ha varje dag på skolan. Så jag stod i kö i 30 minuter utan att ens kommit halvvägs till kameran. Det blir nog ingen lunch imorgon heller antar jag, om jag inte far utanför campus och äter vilket jag nog måste.. 
 
Becky och tjejerna håller på med nån stor middag eller liknande och efteråt ska vi och köpa allt skolmaterial som vi behöver till våra kurser. Hoppas jag hinner fixa mitt kort i veckan så att jag inte måste löpa från campus varje gång det är lunch. För övrigt så är det faktiskt ganska spännande med skolan, säger dock säkert bara detta nu undet första veckan!

Öken

Det har varit lite dött idag med bloggandet men det är för att jag har förberett för skolan! Har också varit och målat idag hos en som har ett eget plank på sin gård, det var kul med tanke på att jag var beredd på ett år utan graff. Skola imorgon och lite nervös börjar man bli. Så mycket människor och så otroligt stor skola, börjar fundera på vart jag ska ta vägen haha.. Jag har Trudy med mig, så vi får orientera oss till klassrummen på något sätt.
 
Hoppas jag kan blogga "lika mycket" när skolan börjar, med tanke på att det är mycket läxor och sånt. Läxorna först, sen får jag försöka hinna med att skriva lite med tiden som är över. Får se hur det går imorgon, wish me luck!

Middag

Tja, är klar för att sticka iväg på middag hos Auer familjen! Vet inte vad som finns att berätta mer just nu.. Var helt slut när jag vaknade imorse, gårdagen tog verkligen på krafterna. Skypade för första gången med familjen idag, det var riktigt kul! Pappa har fyllt 50 år, ett stort grattis till honom!! Det kändes faktiskt riktigt bra att få prata lite med dem och nu när jag vet att jag klarar av det utan att få hemlängtan så känns allting bra. 
 
 

Schlitterbahn!

Nu är jag hemma från en riktigt lång med rolig dag! Lee väckte mig på morgonen så att jag kunde göra mig klar. Han skjutsade mig och Trudy till Max och Drew. Sen for vi med dem till Galveston där denna vattenpark är. Sen så spenderade vi hela dagen där med att sola och bada. Det var riktigt roligt, parken var otroligt stor! Är dock helt slut i kroppen nu, det blir att ladda om till middagen hos Garrett imorgon.
 
Fick en fråga angående min skolgång i Sverige då jag kommer tillbaka. Eftersom Sverige och USA inte har samma skolsystem så får jag ingen "kredit" för mitt utbytesår. USA har inte samma kurser som jag måste ta för att kunna gå vidare med mina studier i Sverige, så jag måste hoppa in med dem som är ett år yngre än mig för att fortsätta.
 
 
 
 
 
 

Utelåst

Som sagt så låste jag ut mig förra natten. Jag satt uppe och kollade serier på datorn och allt var som vanligt. Lee och Becky for och jobbade och jag tänkte gå och lägga mig. Då såg jag att re-run (deras hund, jag vet inte riktigt hur man stavar hans namn) gick runt och tittade på bakdörren. Då tänkte jag att jag låter han gå ut i 5 minuter och få göra sitt, han behöver nämligen inte ha koppel. Så jag låste upp dörren och gick ut. Det jag inte visste om med amerikanska dörrar var att om man låser dem med nyckel så går dem i lås igen eller liknande. I alla fall när jag skulle gå in igen så fick jag så klart inte upp dörren. Hehe.. Jag går till framsidan och känner på den dörren också. Låst. Jaha men grymt Isac, en vecka har gått och du står utelåst i TEXAS mitt i natten. Efter ett bra tag så knackar jag på Trudy's fönster och viskar lite sliskigt och försiktigt hennes namn (det lät väldigt obehagligt när jag tänkte efter på hur det var för henne att höra ens namn viskandes från fönstret mitt i natten). Hon tyckte inte direkt att det var vanligt att jag som också bor i huset står och knackar på för att få komma in. 
 
Jaja man lär sig något nytt varje dag antar jag, har fått höra en del skämt idag om mitt briljerande. Det var födelsedagsmiddag här idag för nån, haha jag måste verkligen lära mig namnen. Hela släkten var i alla fall på besök (det är ALLTID folk här) och åt middag, det var riktigt kul. Träffade många nya, till exempel Nadja som nu har tagit sig hit från Österrike. 
 
Har packat mina saker inför morgondagens lilla resa till Galveston, TX där vattenparken är. Ska försöka fota lite där borta, vi får se hur det går med tanke på att det mest blir sol och bad. Nu måste jag fortsätta med Entourage, som för er som inte vet är en serie som är grym. Ser om den för andra gången och den är fortfarande lika bra.
 

Para floos pengar cash

Har fyllt i mina papper som jag ska lämna till fotbollscoachen. Måste fara och köpa biljetter till vattenlandet som vi ska till imorgon, det verkar helt löjligt stort haha. Idag så ska det även hållas en födelsedagsmiddag här, så Becky ska laga kinamat.
Nadja från Österrike (en till från Angleton Bro's) har kommit hit nu, så det blir väl att försöka planera in en träff med henne och dem andra också. 
Lyckades även att låsa ut mig 02.30 inatt när alla var och jobbade eller sov, men det får jag berätta sen. 
 
Bild från google, men detta är tydligen vattenparken

Late night dinner

Nu har jag varit och valt mina klasser i skolan, samt tittat runt. Det ser precis ut som på film, fast typ ännu större. Jag får helt enkelt fota nån bild i skolan och berätta mer om den senare när skolan kommit igång. Bild på mitt schema finns här nedanför!
 
Efter att vi valt våra klasser så hämtade vi upp May som kommit från hennes skola (hon går på en privatskola och startade redan förra veckan). Då for vi till en av Beckys vänner för att få ett läkarintyg, för när man ska delta i någon sport med skolan så måste man lämna in ett intyg från en läkare. Jag kan säga det att det är så otroligt mycket papper som man måste fylla i inför skolan, sporter och liknande.
Nu efter ännu en lång dag så håller vi på att laga en liten sen middag, dem sa att jag måste diska så jag vet inte riktigt vad dem lagar.
 
 
 
 
 
 

You deserve a donut

Just när jag tänkte skriva att det är mulet så sprack det upp, haha! Jag fick faktiskt höra ett talesätt här från Texas; "If you don't like the weather, wait five minutes". Det är dock väldigt sant, för det kan regna vid vårat hus men på andra sidan gatan regnar det inte.
När jag klev upp så såg jag att Becky hade köpt donuts till oss, vilken succée! Jag är dock aldrig hungrig på morgonen, så jag tror att dem får vänta ett tag. Som sagt så ska vi till skolan idag för att välja våra klasser, det ska bli kul att få se hur skolan ser ut invändigt. Behöver nog ta en liten titt innan skolan börjar på riktigt så jag kanske har en liten uppfattning om vad som är vad.
 
Vad vi gör efter vi har varit vid skolan vet jag ännu inte, jag kanske far och målar eller något!
 
 

Roadtripp!

Det vart grymt mycket mer än vad jag trodde idag! Efter att vi lämnat av Rebecca på flygplatsen så började vi fara runt till studenterna som Becky skulle träffa, eftersom hon är deras kontaktperson eller liknande. Det jag glömde bort då var hur otroligt stort Texas egentligen är.. Helt otroligt, det känns som att jag har åkt igenom hela staten, men det visade sig att vi bara farit runt i närheten av Houston. Men det var kul att träffa fler utbytesstudenter i alla fall, så det var ju bra! Imorgon så ska vi fara till skolan för att välja klasser. Det blir spännande, jag vet dock inte vad för klasser det finns att välja på ännu.
 
Det känns som att 2 inlägg om dagen är det jag hinner med, först ett kort på morgonen och sen ett lite "större" inlägg senare på kvällen som också ska ha bilder med. För dagarna är alltid väldigt fulla med saker, så då finns det helt enkelt inte tid att skriva något mitt på dagen.
 
 
 

Stormish

Ny dag idag och regnet bara öser ner. Trist, men man får hoppas att det går över under dagen. Det är lite väderskillnader här jämfört med hemma, för det är inte varje dag man ser på tv att någon stad i Sverige måste evakueras haha. Tur att det inte är i Texas då, även om det är riktigt dåligt nu!
 
Idag ska Rebecca åka hem, så jag och Trudy ska följa med till flygplatsen i Houston och säga hejdå. Sen så ska Becky träffa några studenter som hon övervakar eller något. Efter det så vet jag inte riktigt vad vi ska göra, om vi antingen stannar kvar i Houston ett tag eller om vi åker tillbaka till Angleton.
 
 

Chimichanga

Efter att jag skrivit det förra inlägget så for vi och åt lunch på en mexikansk restaurang, det var riktigt gott.
Sen släppte Becky av mig och Trudy hos Max medan Becky, Rebecca och May for på pedikyr. Vi spelade lite xbox och sen följde vi med Max till hans simträning med vårat skollag. Efter hans träning så for vi tillbaka till dem och då kom Drew också hem så vi kastade lite frisbee och sånt på baksidan. Då det var dags för middag så kom Becky och hämtade mig och Trudy. Det är mycket som är planerat nu! Garrett vill ha med mig på middag med hans och en annans familj, Max och hans familj ska ta med mig på Schlitterbahn, vilket är ett stort vattenland eller något. Sen så ska vi utbytesstudenter som bor i Angleton gå på bio och så var det någon födelsedagsmiddag som planerades. Fullt upp som sagt!
 
Om det nu blir så att jag ska bo med Max och hans familj så är det lugnt med mig, för dem är också jättesnälla och roliga. Alla här är typ det, så jag har inte problem att bo nånstans egentligen! Har även pratat med Simon på skype idag och vi snackade lite om livet haha!